Repsol col·labora amb el projecte Inspira Steam de la URV

Repsol dona suport a un projecte pioner de la URV per al foment de la vocació cientificotecnològica entre les nenes de primària: Inspira Steam.

PUBLICITAT

Aquest projecte neix de la necessitat de promocionar vocacions científiques i tecnològiques entre els alumnes i de la urgència de fer-ho entre les nenes. Inspira STEAM és un projecte pioner per al foment de la vocació cientificotecnològica entre les nenes, basat en accions de sensibilització reflexió i orientació, que imparteixen dones i homes professionals del món de la investigació, la ciència i la tecnologia.

Es tracta de la primera vegada que s’utilitza la tècnica del mentoring grupal en un projecte de foment de les STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths) entre estudiants de primària.

El nombre d’estudiants que opten per una formació en tecnologia decreix cada any i si ens referim al col·lectiu femení, les dades s’aguditzen encara més. Tot i que el 54,3% del total d’estudiants del
sistema universitari espanyol són dones, la seva presència a les titulacions tècniques com Enginyeria i Arquitectura cau al 26,4%.

En l’actual curs escolar 2022-23, Repsol aporta al projecte, a banda de suport econòmic, la participació com a mentores de professionals de l’empresa.

PUBLICITAT