Repsol invertirà 35 milions d’euros en una planta de fabricació de cables

Repsol construirà una nova planta per a la fabricació de polietilè reticulable (XLPE) al complex industrial de Tarragona, ubicat al Morell (Tarragonès). La companyia invertirà més de 35 milions d’euros en la construcció d’unes instal·lacions que tindran una capacitat de 27.000 tones anuals i que es posaran en marxa a mitjans de l’any 2024.

PUBLICITAT

El polietilè reticulable és un polímer usat en l’aïllament de cables, situat entre el conductor i les capes protectores exteriors, que s’utilitza per a la fabricació de cables d’alta i molt alta tensió. La multinacional assegura que subministrarà aquest producte “d’última generació” a qualsevol part del món per garantir “els més alts estàndards internacionals als cables produïts”.

En un comunicat, Repsol ha explicat que l’augment de les fonts d’energies renovables implicarà un increment de la demanda de cables per al transport d’energia. S

egons detalla la companyia, actualment, per transportar aquesta energia s’utilitza el transport aeri, però en molts casos, diu, és preferible enterrar aquests cables per evitar-ne l’impacte visual i que aquests estiguin aïllat. I és que un dels aïllants que es requereixen és el polietilè reticulable (XLPE), que es fabricarà a la nova planta.

PUBLICITAT