Rescaten dos menors que van caure en un pou a Valls

Un dels nens va patir una fractura en una cama i l'altre contusions i dolor lumbar

Els Bombers van rescatar aquest dimarts 7 de desembre dos menors que havien caigut en un pou sec d’uns 8 metres de profunditat mentre jugaven a una finca de Valls (Alt Camp). Van rebre l’avís a les 15.22 hores i immediatament es van mobilitzar set dotacions, incloent una del Grup d’Actuacions Especials que va ser transportada en helicòpter des de Sabadell.

PUBLICITAT

Després de comprovar que els menors estaven conscients i orientats, bombers i un metge van baixar per estar amb ells, fer-ne una primera valoració i preparar-los per al rescat. El pou tenia un diàmetre de tan sols 1 metre, així que l’extracció es va fer amb llitera vertical. Un dels menors va patir una fractura en una cama i l’altre contusions i dolor lumbar.Els efectius van muntar un dispositiu de rescat en triangle, que permet fer extraccions en vertical amb molta seguretat. Prèviament van ser immobilitzats, per seguretat i perquè es queixaven de dolor d’esquena. L’operació de rescat va acabar a les 17.04 hores.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) els va atendre de seguida: un dels menors va patir una fractura en una de les cames i l’altre presentava contusions i dolor lumbar. El primer va ser evacuat en helicòpter medicalitzat a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona i, el segon, en ambulància medicalitzada al Joan XXIII de Tarragona.

Tot apunta que els menors van caure al pou de forma accidental mentre jugaven. En l’operatiu de rescat van participar també els Mossos d’Esquadra.

PUBLICITAT