Rescaten naus industrials en mans de bancs per reactivar l’activitat a Amposta

AgroDelta adquireix l'antiga fàbrica de cartó de Medesa i un grup d'inversions llogarà o vendrà 14 naus de Tosses

Empresaris i inversors han rescatat a Amposta una quinzena de naus en mans dels bancs. Un grup d’empresaris, representats per un gestor immobiliari, han adquirit catorze naus i tres parcel·les del polígon de Tosses, que no han funcionat mai i que tenen pendent de finalitzar l’obra de construcció. Les llogaran o vendran a petits negocis que busquen ampliar les seves instal·lacions en terrenys industrials i mantenen contactes amb diverses empreses perquè s’hi puguin instal·lar.

Pla general de les instal·lacions de l'empresa Medesa a l'accés oest d'Amposta, Imatge del 10 de gener de 2022. (Horitzontal)
PUBLICITAT

D’altra banda, AgroDelta ha comprat l’antiga fàbrica de cartó de Medesa, a l’avinguda Santa Bàrbara d’Amposta. L’empresa agrònoma de fertilitzants i fitosanitaris s’hi traslladarà més endavant i podrà posar en marxa noves línies de negoci. Al polígon de Tosses, on s’acumulen locals industrials i d’oci totalment abandonats, un grup d’empresaris ha adquirit recentment a un fons d’inversió catorze naus per posar-les a disposició d’empreses que hi vulguin instal·lar la seva activitat.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, reconeix que hi ha “mancança” a la ciutat d’instal·lacions per a petites empreses. Les naus de Tosses formaven un únic actiu bancari que el fons d’inversió volia vendre en bloc, i tot i que “feia temps que s’intentava comprar, no era fàcil adquirir-les totes”.

El consistori s’ha compromès a facilitar els tràmits urbanístics necessaris per reactivar les instal·lacions. La construcció de les naus no es va acabar i requereixen el certificat de final d’obra. “Són temes urbanístics que han quedat penjats durant anys i cal fer quasi arqueologia urbanística”, ha explicat l’alcalde d’Amposta.

PUBLICITAT