Reus fa pinya contra les violències masclistes en l’acte institucional del 25N

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó; i la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, han presidit aquest dijous, 25 de novembre l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Un acte que ha tingut com a element destacat la lectura del manifest. Enguany, ha anat a càrrec de la presidenta de la Colla Castellera dels Xiquets de Reus, Eva Oliva.

PUBLICITAT

Reus s’ha fet seu un any més el manifest per a commemorar el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Vers les Dones. Un manifest consensuat per la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i la Delegació del Govern a Catalunya.

El manifest d’aquest any reclama la lluita diària per una vida lliure de violències masclistes. A més, posa l’èmfasi en les formes de violència que incorpora la Llei 17/2020, del 22 de desembre, que modifica i amplia la Llei 5/2008, del 24 d’abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista.

L’esmentada modificació de la Llei també reconeix diversos àmbits en què es produeix la violència masclista: la violència en l’àmbit de la vida política i l’esfera pública de les dones i la violència en l’àmbit institucional.

Finalment, el manifest destaca l’impacte i la indignació que produeixen les violències sexuals: “Des d’aquí, avui, 25 de novembre, volem reiterar tot el nostre suport i la nostra empatia a les supervivents i el seu entorn. No podem continuar consentint que les dones visquin amb por, amb la llibertat coartada per l’amenaça d’unes agressions sexuals que ja haurien d’estar desterrades d’una societat democràtica i lliure. Les violències sexuals atempten contra el principi de llibertat individual”.

PUBLICITAT