Reus fa una crida als propietaris de gossos perquè recullin els excrements

Els serveis de neteja retiren una mitjana de 150 defecacions cada dia

L’Ajuntament de Reus ha fet una nova crida als propietaris de gossos incívics perquè compleixin amb l’ordenança de Civisme del municipi i recullin i netegin els excrements i les miccions dels animals. La Guàrdia Urbana ha incrementat els controls als propietaris i ha anunciat una campanya de conscienciació. A més, hem de tenir en compte que els serveis de neteja recullen una mitjana de 150 defecacions cada dia de persones que no les netegen.

Compradors i vianants al carrer Llovera, un dels principals eixos comercials de Reus. Imatge del 16 de febrer de 2021. (Horitzontal)
PUBLICITAT

Així doncs, el govern municipal ha recordat que no retirar els excrements pot suposar sancions de fins a 800 euros. L’alcalde Carles Pellicer i la regidora la de Seguretat, Convivència i Civisme Dolors Vázquez han fet balanç aquest dimarts 11 de gener de les actes aixecades per la Guàrdia Urbana l’any passat. En concret, han detallat que s’han obert 313 actes, de les quals 104 corresponen a dejeccions, 31 a miccions i 178 a altres infraccions, com no portar morrió, no formar part del cens animal o no portar al gos lligat.

Pellicer ha lamentat que en les últimes setmanes hi ha propietaris de gossos que no ho estan “fent bé” i els ha demanat responsabilitat. “Reclamen que es respecti l’ordenança de civisme. És imprescindible per a la convivència de tothom”, ha demanat.

Per la seva banda, Vázquez ha explicat que la Guàrdia Urbana ha incrementat el control dels propietaris de gossos. “No podem abaixar la guàrdia, ja que la brutícia als carrers i places per no recollir els excrements és un dels temes que genera més queixes veïnals a la via pública”, ha afegit.

PUBLICITAT