Reus inaugura el Centre Social el Roser

L’Ajuntament de Reus ha inaugurat aquest dimecres, 2 de febrer, el Centre Social El Roser, un nou equipament municipal integrador i d’ajuda per les persones en situació de vulnerabilitat. A l’acte hi han assistit representants de les entitats socials vinculades al centre.

PUBLICITAT

Un dels dos serveis que el configuren, el d’alimentació, va començar a funcionar a principis de gener. L’altre servei, el d’allotjament temporal, està previst que es posi en marxa més endavant. Tots dos serveis són també una oportunitat d’inserció laboral per a persones que tenen molta dificultat per trobar feina en el mercat laboral.

En el seu conjunt, aquest centre, que depèn de la Regidoria de Benestar Social, té com a objectiu impulsar les polítiques d’atenció a les persones amb nous serveis i una nova aposta per programes ja existents, com el de gestió alimentària o l’allotjament de persones en situació de vulnerabilitat social. A més, l’equipament està concebut per potenciar la integració. Per això, acull també una cafeteria oberta a tothom i una sala a disposició de l’Associació de Veïns de la Urbanització Xalets Quintana.

Pel que fa a l’arquitectura de l’edifici, va ser construït com a centre penitenciari el 1929 i amb posterioritat es va utilitzar com a llar d’infants fins al 2013. L’any 2018 es va aprovar el projecte de remodelació arquitectònica que l’ha transformat en un centre social innovador. Una innovació que es percep també en la reforma de l’edifici, que ha rebut el reconeixement del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC). 

PUBLICITAT