Roda de Berà prepara una aplicació per incrementar la seguretat ciutadana

L’Ajuntament de Roda de Berà ultima l’aplicació mòbil ‘RdB Amb Tu’ que entrarà en funcionament la primera quinzena d’agost. La plataforma, de descàrrega gratuïta, té una interfície molt fàcil i intuïtiva, i permetrà una comunicació immediata i més àgil entre la ciutadania i la Policia Local.

PUBLICITAT

També serà més segura perquè permetrà tenir geolocalitzats les persones que l’utilitzin. “L’objectiu és que tothom, rodencs i visitants, puguin sentir una major tranquil·litat i seguretat, així com per millorar la prevenció. Creiem que serà una eina molt important en casos d’assetjament o de violència masclista, d’ocupacions d’habitatges o en situacions d’emergència o d’inseguretat a la via pública com a casa”, ha afirmat el seu alcalde, Pere Virgili.

Des de l’abril, el govern municipal, conjuntament amb la Policia Local i Goil Security, han treballat per crear l’app. La nova eina permetrà els ciutadans alertar als agents policials quan pateixin algun tipus de situació d’inseguretat. Així, prement el “botó del pànic”, arrossegant la icona SOS fins al centre de la pantalla, arribarà una alerta a la central i s’avisarà la patrulla perquè es desplaci fins al lloc dels fets. Si la persona no contesta, gràcies a la geolocalització podrà ser seguida pels agents en tot moment.

Segons expliquen des del consistori, per evitar el vandalisme i les falses alarmes, després de descarregar l’aplicació els usuaris s’hauran de registrar, facilitant les dades personals, les quals seran verificades pel cos policial. “Amb aquesta aplicació continuem avançant en el nostre propòsit d’estar al costat de la ciutadania, de donar-los suport en qualsevol de les situacions en què ens puguin necessitar, en línia amb el nostre lema’ Policia Local Amb Tu’, ha assegurat el sotsinspector en cap de la Policia Local, Antonio Gómez.

L’Ajuntament ha augmentat la partida destinada a seguretat en els darrers anys i aquest exercici ja suposa un 15% del total del pressupost anual, xifrat en 15,8 milions d’euros.

També han destacat que la plantilla del cos policial s’ha incrementat fins a arribar als 39 efectius, entre agents, comandaments i personal administratiu. Per altra banda, en els darrers quatre anys ha crescut la inversió per dotar de més recursos els agents, per oferir més seguretat i qualitat del servei.

Un exemple són les dinou càmeres de seguretat i els divuit lectors de matrícula que disposa el municipi als seus accessos i sortides i en els punts més conflictius. A més, aviat, s’instal·laran quatre punts de control nous, amb vuit càmeres més.

PUBLICITAT