S’ajorna la reobertura de la seu del MNAT fins a finals del 2024

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona torna a retardar la seva reobertura fins a finals del 2024 a causa del “context socioeconòmic”, segons ha explicat a l’ACN la directora del centre, Mònica Borrell. La primera fase d’obres de condicionament arquitectònic i climatització de la seu de la plaça del Rei està gairebé enllestida: només falta arranjar la façana i la cornisa exterior. Enguany està previst que es liciti la museografia, tant la producció com la instal·lació. El museu va tancar portes el 2018. Havia de reobrir el 2020 però es va fixar com a nova data el primer trimestre del 2023. Ara s’ha tornat a endarrerir. També es demora el projecte del Museu de la Necròpolis, les obres del qual havien d’iniciar-se aquest gener.

MNAT
PUBLICITAT

Davant l’incompliment dels terminis previstos anteriorament, la directora ha subratllat que els “tempos” de les licitacions o de les obres són “complexos”. Des de la prudència, Borrell ha fixat la nova data a finals del 2024, sempre que no hi hagi “cap imprevist”. Amb tot, ha assegurat que el projecte del nou MNAT ja es troba en la “recta final”. Segons ha insistit, malgrat la pandèmia i la incertesa econòmica s’ha “avançat feina” i el projecte “no s’ha aturat”, tot reiterant que es tracta d’una obra “complexa”. Actualment, el MNAT té una exposició reduïda de 200 peces aproximadament al Tinglado 4 del Moll de Costa.

Aquest mes de gener també havien de començar les obres del Museu de la Necròpolis, segons l’anunci fet pel ministre de Cultura, Miquel Iceta, a finals de maig de l’any passat. Iceta va assegurar una inversió de 7 milions d’euros per l’equipament que fa més de 30 anys que està tancat. La directora del MNAT, de qui depèn també aquest monument, ha lamentat que és “impossible” complir aquests terminis a causa dels processos administratius.

PUBLICITAT