Sánchez anuncia que el govern convocarà ajudes per a la transformació del sector turístic

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres que el seu executiu aprovarà al mes de març una segona convocatòria d’ajudes al sector del turisme per valor de 720 milions d’euros. Foment part del component específic del pla de Transformació –nodrit amb fons Next Generation- que preveu una aportació global de 3.400 milions i un impacte de 6.732 milions fruit de la col·laboració público-privada. A més, dins del programa de sostenibilitat turística, Sánchez ha anunciat un pla de Turisme Gastronòmic amb un pressupost de 65 milions d’euros. “Ens trobem en un moment crucial de molta esperança que afrontem amb optimisme”, ha dit el president espanyol.

PUBLICITAT

Sánchez ha fet l’anunci a un acte sobre Sostenibilitat turística a l’estand de Turespaña de Fitur, on ha assistit acompanyat de la ministra d’Indústria, Reyes Maroto.

El president del govern espanyol ha assegurat que ja es viu una “clara recuperació del sector” en la línia del creixement de l’economia que s’ha transformat amb l’assoliment de la xifra de 20 milions de persones ocupades.

Ha destacat que els ERTO han “protegit milions de llocs de treball, molts del sector turístic, i el 95% dels treballadors avui estan reincorporats”.

En aquest marc ha apuntat que els fons europeus són ara “la gran oportunitat” per transformar l’economia i fer que el sector sigui “encara millor que abans de la pandèmia”.

Segons el president espanyol, la col·laboració público-privada prevista a través dels fons europeus crearà 100.000 llocs de treball addicionals.

De moment, ha dit, l’Estat ha destinat 18.300 milions d’euros a través de línies ICO al sector, i 7.000 milions en ajudes directes a pimes i autònoms.

“Alinearem tota la indústria espanyola per fer dels fons europeus una gran oportunitat”, ha dit el president espanyol.

Segons ha apuntat, la inversió prevista no té precedents històrics: “Invertirem 3.400 milions que és el doble de la inversió pressupostada entre 2012 i 2017”, ha dit, fet que demostra “el compromís del govern d’Espanya” amb el sector.

Aquest pla, segons Sánchez, destinarà en tres anys 1.858 milions d’euros a les mesures per millorar la sostenibilitat de les destinacions.

El pla també inclou 45 milions a les destinacions del Camí de Santiago per “dinamitzar” la ruta, i 27 milions d’euros per a la illa de la Palma.

PUBLICITAT