Satisfacció dels comerciants del Camp de Tarragona per reobrir els caps de setmana

Comerciants del Camp de Tarragona s’han mostrat satisfets per la decisió del Procicat que els permet obrir els dissabtes. Un cop la mesura entri en vigor dilluns vinent, els establiments de productes no essencials podran tornar a treballar cada dia. Per als empresaris això és una bombona d’oxigen, ja que segons afirmen econòmicament es troben al límit.

Pla obert d'una botiga de la plaça Prim de Reus, amb clients a l'interior i gent passejant. Foto del 4 de gener del 2021 (horitzontal).
PUBLICITAT

En declaracions a l’ACN, el president de Pimec Comerç Tarragona, Florenci Nieto, es mostra prudent fins que el canvi normatiu es publiqui al DOGC, però ha afirmat estar “molt content”.

També ha rebut la notícia “amb satisfacció” Jacint Pallejà, president del Tomb de Reus. Des de l’entitat reusenca ja han manifestat que no faran l’acció reivindicativa prevista per aquest dissabte. Pallejà ha comentat que els canvis els han “sorprès agradablement” i ha remarcat que estan passant “temps difícils”.

Pel president del Tomb de Reus la reducció de les restriccions de mobilitat també són positives, si bé ha reconegut que li agradaria que a la ciutat hi poguessin arribar visitants d’altres comunitats autònomes. Amb tot, ha apuntat que aquest fet condiciona més els municipis costaners, com Salou o Cambrils, per l’arribada de turistes i persones amb segones residències de cara a Setmana Santa.

Per la seva banda, Nieto ha confiat que el retorn a la normalitat per al comerç aviat es faci extensiu també a la restauració. “Demanem que no obrin només fins les cinc de la tarda, sinó que puguin obrir tot el dia. Això és un primer pas, però cal el pas definitiu”, ha indiciat. 

Amb tot, els comerciants es plantegen ara si tirar endavant l’acció reivindicativa prevista per aquest dissabte o cancel·lar-la. Es tracta d’un acte per reclamar, precisament, poder obrir els dissabtes i que consisteix en que els establiments obrin les portes per servir comandes per internet però impedint el pas dels clients a l’interior de les botigues per tal de complir amb la normativa. 

Qui ja ha decidit que no la durà a terme és El Tomb de Reus. Pallejà ha avançat que la cancel·len perquè “l’objectiu ja s’ha assolit”. “Possiblement el propi fet d’haver-la organitzat tanta gent a tota Catalunya hagi ajudat el Govern a prendre la decisió”, ha valorat.

PUBLICITAT