Sis anys de presó per a l’acusat de violar una dona a Deltebre el 2020

Sis anys de presó i sis més d’internament per a l’acusat de violar una dona a Deltebre l’any 2020. Fiscalia i l’acusació particular han arribat a aquest acord de conformitat amb la defensa de l’home a l’inici del judici que s’havia de celebrar aquest dilluns a l’Audiència de Tarragona.

PUBLICITAT

Inicialment, ambdues parts demanàvem una pena d’onze anys per un delicte de violació i un altre de lesions. Segons el fiscal, el processat, que es trobava intern en una fundació per complir un tercer grau penitenciari, va aprofitar que estava sola amb la víctima -tècnica de la residència-per agredir-la sexualment. L’acusat pateix una deficiència intel·lectual, esquizofrènia i hipersexualitat i té afectades les bases psicobiològiques de la imputabilitat.

Segons el ministeri públic, l’home complirà primer els sis anys d’internament i tal com preveu la llei després el tribunal valorarà si es pot suspendre la pena de presó. Fins ara, l’acusat es trobava en presó preventiva. Les parts també han acordat una multa per lesions i sis anys de llibertat vigilada, així com la prohibició d’acostar-se a la víctima en un període de catorze anys i la prohibició de treballar en professions amb menors durant 22 anys. A banda, l’acusació particular reclamarà per via civil als jutjats de Tortosa la indemnització de responsabilitat civil.

PUBLICITAT