Tarragona competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda d’Ecovidrio

Aquest matí s’ha dut a terme la presentació a Salou de la III edició del moviment Banderes Verdes, promogut per Ecovidrio, que té per objectiu guardonar l’esforç dels més de 940 establiments hostalers de la província de Tarragona i l’activisme de 6 dels seus municipis per a la sostenibilitat durant l’estiu, en especial pel que fa a la gestió correcta dels seus residus.  El conseller de Neteja Pública, Jordi Fortuny, hi ha estat present junt amb d’alcalde de Salou, Pere Granados, altres regidors de diferents municipis participants i la gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Sílvia Mayo.

PUBLICITAT

El conseller Fortuny ha volgut destacar “que treballem des de fa temps amb el reciclatge i el vidre és una de les fraccions de la que millors resultats aconseguim”. Així mateix, ha volgut apuntar que “actuem per incrementar el porta a porta de vidre al sector hostaler i continuem compromesos amb la millora i sensibilització del reciclatge, també en aquest àmbit”.

L’Ajuntament de Tarragona i els establiments hostalers del municipi, se sumen doncs a altres les localitats participants guardonades en l’última edició de Banderes Verdes a Catalunya. La campanya contempla accions per donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 50% d’ells es genera directament en el sector hostaler, i per això la seva implicació és clau per generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.  

PUBLICITAT