Tarragona distingeix Àlex Arenas i Neus Roig

L’Ajuntament de Tarragona ha atorgat les distincions de Mèrit científic i Mèrit cívic a dues personalitats de la ciutat, que son Àlex Arenas i Neus Roig, respectivament. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que ha presidit l’acte, ha volgut expressar la importància de “reconèixer aquestes persones que destaquen en el seu àmbit, ja sigui científic, esportiu, cívic o cultural” ja que és una manera, ha dit “de donar les gràcies per aportar l’excel·lència en el seu àmbit”. 

PUBLICITAT

D’una banda ha estat el torn de la distinció al Dr. Àlex Arenas per la seva important aportació a la pandèmia de la Covid-19, per la manera d’estudiar i divulgar-ne els fets. Àlex Arenas (Barcelona, 1969) dirigeix la càtedra de Ciència i Humanisme de la Universitat Rovira i Virgili (URV), dedicada a fomentar, promoure i difondre els valors de la ciència a la societat, des de la perspectiva humanística; amb l’objectiu d’afavorir la seva visibilitat social, per tal de generalitzar i socialitzar el coneixement en aquest àmbit.  

El conseller d’Educació, Manel Castaño, ha aportat a la seva presentació que “Arenas ja va ser escollit per la Generalitat de Catalunya per a formar part del Grup Horitzó, un comitè d’experts que assessora el Govern en polítiques de recerca, desenvolupament i innovació” i és per això, ha afegit el conseller que “l’Ajuntament ha volgut reconèixer l’aportació a la seva continuada tasca de fomentar, promoure, difondre i apropar els valors de la ciència a la societat des de la perspectiva humanística”. 

D’altra banda també s’ha atorgat un segon guardó, que és la distinció al Mèrit Cívic per la directora de l’Observatori de les Desaparicions Forçades de Menors (ODFM), la Dra. Neus Roig Pruñonosa. Pruñonosa (Bareclona, 1959) és doctora en Ciències Humanes i Socials i antropòloga. Està especialitzada en l’estudi de l’estructura política, social i religiosa que va fomentar el robatori de nadons durant la dictadura i part de la democràcia espanyola.   

La consellera d’Esports Maria, José López, l’ha glossada i ha destacat que “l’Ajuntament de Tarragona concedeix aquest reconeixement a la seva investigació i a la implicació i dedicació com a presidenta de l’Observatori” i ha afegit “perquè cal que es continuï fent justícia per a totes les famílies i les víctimes que van patir aquest drama”. 

PUBLICITAT