Tarragona durà a terme obres al pretori i la muralla

A principis del 2022 han de començar un dels treballs de manteniment que Hermán Pinedo, conseller de Patrimoni Històric de Tarragona, considera més importants, els de la torre del Pretori. S’hi destinaran 800.000 euros -200.000 dels quals aportats per la Generalitat-, que durant 15 mesos serviran per arranjar les façanes est, oest i nord del monument. “Estan molt erosionades pel vent i l’acció del mar. Garantirem la seguretat i evitarem que caiguin més pedres”, afirma Pinedo.

Pla mitjà del conseller de Patrimoni de Tarragona, Hermán Pinedo, mostrant una de les zones de la torre del Pretori en les quals s'haurà d'actuar. Foto del 30 de novembre del 2021 (Horitzontal).
PUBLICITAT

Durant l’any vinent també s’intervindrà a la muralla. Recentment han acabat uns treballs de manteniment en un tram per netejar zones que amenaçaven amb despreniments i buscar patologies. Aquestes actuacions continuaran en altres trams durant els propers mesos. A banda, a través de l’Incasòl, està previst que s’acabin les obres per permetre passejar pel camí de ronda. El Govern ha inclòs una partida de 124.000 euros als pressupostos per fer-ho possible però Pinedo no és gaire optimista respecte el fet que s’enllesteixin abans de 2023.

A més, una altra subvenció –en aquest cas de l’Estat de 3 MEUR- permetrà millorar les instal·lacions del Fòrum de la Colònia. “Volem que sigui accessible, posar-lo en valor com a centre turístic i sostenible de la ciutat i digitalitzar-ne la informació”, explica l’edil. Un cop arribin els diners, es començarà a redactar el projecte. “La idea que sigui un parc públic es manté i es potencia. Canviarem l’entrada i passarà a ser pel carrer Cervantes, i el pont del carrer Soler que creua el Fòrum anirà fora i en farem un de nou”, detalla.

Finalment, el procés per canviar la museïtzació de carrer continua el seu procés. Ara s’està licitant i el conseller confia que de cara al gener pugui començar la construcció i instal·lació dels panells informatius.

PUBLICITAT