Tarragona es retroba amb els castells de vuit

Tarragona ha tornat a vibrar amb els castells sense les estriccions de la covid. Les quatre colles de la ciutat s’han reunit aquest diumenge per celebrar la diada de la ‘represa’, una jornada excepcional convocada per la fi de les limitacions al món casteller. Els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove Tarragona han plantat a plaça dues construccions de gamma alta, el 3d8 i el 4d8 respectivament. 

PUBLICITAT

Al seu torn, els de Sant Pere i Sant Pau han lluït descarregant un 5d7, mentre que la Colla Xiquets del Serrallo han carregat un 4d7 que ha fet llenya. Per primer cop des de fa gairebé dos anys, el públic ha pogut tornar a gaudir dels castells a peu de plaça. L’única condició per a castellers i espectadors ha estat l’ús de mascareta.

La Colla de Sant Pere i Sant Pau ha obert plaça amb un 5d7 que ha pujat lent però tranquil, amb seguretat. Aquesta ha estat la segona vegada que l’han plantat a plaça. Seguidament, els Xiquets del Serrallo han carregat la màxima aposta amb què anaven a la diada de la represa, el 4d7, que s’han hagut de resignar a quedar en carregat. El castell s’ha trencat als terços, amb una caiguda que ha obligat a aturar la diada momentàniament per facilitar l’atenció mèdica. Per últim, els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove han optat per formacions de set, un 2d7 i un 5d7 respectivament, que no han patit complicacions.

En segona ronda, els de Sant Pere i Sant Pau han carregat el 3d7a, que ha fet llenya just després de coronar el pilar. Per la seva part, els del barri mariner han fet canvis en la previsió inicial després de la caiguda en primera ronda, i aquest cop han apostat per un tranquil 4d6. Amb els Xiquets de Tarragona ha arribat el primer plat fort de la diada: els matalassers han descarregat amb cert patiment el primer 3d8 de la represa local. Al seu torn, la Jove ha intentat el 4d8, un castell que ha tirat avall després de no veure-ho clar. La manca d’ambulàncies a plaça ha aturat la diada prop de vint minuts.

Pel que fa a la tercera ronda, la Colla de Sant Pere i Sant Pau ha completat un 3d7 àgil, mentre que els Xiquets del Serrallo han preferit descarregar còmodament un 5d6. En aquesta ronda, els matalassers han descarregat un 4d7a, mentre que els de la camisa lila han completat amb èxit el 4d8 que havia quedat pendent a la ronda anterior. Fent ús de la ronda de repetició, els del Cós del Bou han apostat per un 4d7a. Finalment, les colles han arrodonit la jornada amb diversos vanos de quatre i de cinc.

PUBLICITAT