Tarragona redueix la tarifa dels primers trenta minuts de la zona blava

 L’Ajuntament de Tarragona redueix la tarifa de la primera mitja hora d’aparcament a la zona blava de la ciutat. Fins ara el cost pels primers 30 minuts era de 0,75 cèntims d’euro i, ara, costarà 0,20. Pel que fa al preu per una hora es manté a 1,15 euros, mentre que la tarifa per a dues hores puja de tres a quatre euros. D’aquesta manera, el consistori rebaixa les quotes de les estades curtes en superfície i penalitza les estades llargues per afavorir-ne la rotació.

PUBLICITAT

Les noves condicions d’estacionament entren en vigor el pròxim dilluns. En el cas de la zona verda de residents i la zona taronja es mantenen les tarifes.”Recentment hem establert el preu màxim diari dels aparcaments tancats municipals en 4,5 euros. Hem realitzat un gran esforç per rebaixar aquest preu amb la idea que els vehicles que necessitin estar estacionats durant més de dues hores ho facin fora de la via pública i es reservin, d’aquesta manera, les zones regulades per fer gestions de curta durada”, ha explicat el vicepresident d’Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT), Jordi Fortuny. “Creiem que, d’aquesta manera, contribuïm a un ús més sostenible i responsable de l’espai, i enfoquem la mobilitat ciutadana posant el centre d’atenció en les persones, i no en els vehicles”, ha afegit.

Pel que fa a la zona verda de residents i la zona taronja es mantenen les tarifes. Tot i que les persones en qualitat de residents hauran de pagar una quota de quinze euros per donar-se d’alta o per canviar els requisits que li atorguen la condició de resident. També en aquestes zones s’amplien els dies de pagament, que ara seran de dilluns a dissabte, quedant exempt els diumenges. També es mantenen les modalitats de pagament diari, trimestral i anual pels residents.

PUBLICITAT