Tres detinguts i 3.000 quilos d’haixix interceptats al delta de l’Ebre

Tres persones detingudes i prop de 3.000 quilos d’haixix interceptats arran de dos actuacions policials aquesta setmana després de les descàrregues efectuades per narcotraficants a la platja de Riumar, al delta de l’Ebre.

PUBLICITAT

La Guardia Civil va poder interceptar el carregament de dimarts a la matinada, de 2.100 quilos, després de rebre informacions de ciutadans alertant dels fets. El dispositiu activat –que segons el cos policial va comptar amb agents especialitzats en narcotràfic i mitjans tecnològics del Sistema Integrat de Vigilància Exterior que controla la costa- va permetre identificar la llanxa al mar.

A més, una patrulla dels Mossos de servei per la mateixa zona de Riumar va observar la descàrrega i va activar altres dotacions. Fins i tot, unes hores més tard, agents del cos van trobar a les proximitats dos individus, amb la roba humida, bruta de sorra i símptomes d’hipotèrmia, que haurien participat en la descàrrega –portaven a sobre diners en efectiu- i havien demanat ajuda al 112. Els Mossos van detenir-los.

Finalment, va ser la Guàrdia Civil qui es va fer càrrec de les diligències i dels arrestats, que han estat posats a disposició del jutjat número 3 de Tortosa, en funcions de guàrdia. De forma paral·lela, unitats del servei marítim del cos van rastrejar sense èxit la costa de l’Ebre buscant la llanxa, que va marxar a gran velocitat en direcció sud. Segons el recompte final, es van interceptar 60 fardells d’haixix de prop de 40 quilos, amb un valor aproximat al mercat negre de 4,12 milions d’euros. També van trobar 44 bidons de combustible amb 880 litres en total.

La de dimarts a la matinada no ha estat l’única descàrrega frustrada aquesta setmana de lluna plena a la platja de Riumar. Aquest dijous a la matinada, un vehicle tot terreny que circulava amb les llums apagades per la carretera de Riumar va aixecar les sospites d’una patrulla de la policia local de Deltebre.

El conductor va fer cas omís a les indicacions d’aturar-se. Durant la fugida, va punxar un pneumàtic i va acabar patint un accident fent diverses voltes de campana. Tot i l’intent de marxar corrent, els agents van poder detenir-lo. A l’interior del vehicle sinistrat van trobar 21 fardells amb 784 quilos d’haixix.

En aquest cas, són els Mossos qui han assumit la investigació i de posar el detingut a disposició del jutjat de guàrdia de Tortosa aquest mateix divendres. L’home està investigat per suposats delictes contra la salut publica i la seguretat del trànsit.

PUBLICITAT