Tres detinguts per intentar adquirir psicotròpics amb receptes falsificades

Els Mossos han detingut tres persones durant els últims deu dies per intentar adquirir medicaments psicotròpics amb receptes falsificades en farmàcies d’Amposta i la Ràpita. Una pràctica que, segons fonts policials i el Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, va en augment durant els últims temps a les Terres de l’Ebre.

PUBLICITAT

Els perpetradors busquen aconseguir, principalment, el medicament Rivotril –nom comercial del clonazepam, una benzodiazepina amb efectes sedants, hipnòtics, antiespasmòdics i antiepilèptics-. Es tracta d’una substància força econòmica que serveix per elaborar el karkubi, coneguda també com la “droga dels pobres”, un potent còctel que barreja aquest medicament psicotròpic amb alcohol, haixix i pegament.

Aquest dimecres al matí, els Mossos van detenir a Amposta un home i una dona, veïns de Santa Coloma de Gramenet i Calafell, de 37 i 51 anys respectivament, que s’havien personat a una farmàcia de la ciutat per adquirir Rivotril amb receptes falsificades. L’establiment va sospitar de l’autenticitat dels documents presentats per dispensar el medicament i va avisar la policia.

La parella va ser arrestada quan ja marxava amb el cotxe. A l’interior, els agents van trobar quinze caixes de Rivotril, així com 25 receptes d’aquest medicament prescrit per un mateix metge d’una mútua privada. També tenien material per falsificar-les, com una guillotina de paper. Van quedar en llibertat després de declarar en seu policial. A tots dos se’ls investiga per suposats delictes de falsificació de document públic oficial o mercantil i contra la salut pública.

PUBLICITAT