Tuvatextil factura deu vegades més gràcies a la venda de productes tèxtils

L'empresa de l'Alt Camp exporta a 90 països, majoritàriament a Europa

De fabricar texans a productes d’interior i exterior per a la llar i l’hostaleria. Tuvatextil, fundada l’any 1997, va reorientar el seu negoci entre el 2005 i 2007 i l’empresa va començar a créixer quan els fundadors es van associar amb el grup Sauleda. Aquesta empresa va aportar capital i solvència a la companyia. Actualment, exporta el 80% de la seva producció i ven a 90 països, principalment a Europa. A més, també distribueix al mercat nacional i asiàtic.

Pla tancat de material tèxtil de l'empresa Tuvatextil, situada del Pont d'Armentera, a l'Alt Camp.
PUBLICITAT

“D’ençà que ens vam associar amb la família Sauleda, el creixement ha estat molt alt; estem facturant deu vegades més que fa una dècada, però ara la projecció estarà marcada per la covid-19, el preu de les matèries primeres i la inflació”, afirma a l’ACN el seu director Gonzalo Sabatés.

Cal tenir en compte que a mitjans dels anys 2000, la companyia va decidir especialitzar-se amb productes tèxtils d’exterior i interior. Des de fa més d’una dècada, produeixen teixits per a la jardineria, decoració i l’hostaleria. Amb l’arribada de l’empresa Sauleda, l’empresa va passar de tenir una dotzena de treballadors a una seixantena. “Vam fer un salt qualitatiu i quantitatiu, vam aprofitar totes les sinergies que té aquest grup industrial amb les nostres i fins avui hem anat creixent”, detalla Sabatés. Ara mateix, exporten a 90 països i Europa és el seu principal mercat. En concret, del 80% de la producció exportada, el 60% es distribueix als països europeus i el 20% al mercat nacional. Aquest any, la companyia ha facturat quinze milions d’euros.

PUBLICITAT