Un passeig musical fet per adolescents que rememora la figura de Picasso per la Part Alta

Un passeig musical fet per adolescents ha rememorat aquest dissabte la figura del pintor Pablo Picasso per la Part Alta de Tarragona. Coincidint amb el cinquantè aniversari de la seva mort, 250 alumnes de l’institut Pons d’Icart i el Conservatori de música de Tarragona han estrenat una ruta amb actuacions musicals, teatrals i de dansa per acostar les etapes professionals i vitals de l’artista, interpretat per un alumne de segon de batxillerat. Segons el director del conservatori, Víctor Santapau, la proposta s’ha teixit a través de la música de l’època de l’artista i la seva trajectòria. Per la directora de l’institut Pons d’Icart, Àngels Adern, la iniciativa permet “projectar” la feina dels estudiants en una acció cultural i divulgativa.

PUBLICITAT

La plaça de la Font de Tarragona ha estat el punt de partida del passeig musical centrat en Picasso, la primera ruta compartida entre l’institut Pons d’Icart i el Conservatori de Música de Tarragona. A partir d’aquí, els alumnes han liderat una proposta que ha donat a conèixer l’etapa rosa, la blava, la cubista i l’expressionista de l’artista malagueny. Tot plegat, ha coincidit amb la commemoració de l’Any Picasso.

Tot i que l’activitat ha lluït aquest dissabte, la feina prèvia ha estat intensa per part dels estudiants. Així, han treballat a l’aula altres aspectes relacionats amb la ruta, com ara l’elaboració i disseny de cartellera i díptics per explicar l’activitat. “És una iniciativa docent però també pedagògica i cultural oberta a la ciutat. Per a l’alumnat és el millor premi, la realització de tota la feina i mostrar-la a la ciutadania”, ha subratllat Àngels Adern, directora de l’institut.

Per lligar tots els continguts, s’han fet actuacions que han mesclat diverses disciplines artístiques, com la música, el teatre o la dansa. El fil musical de la iniciativa s’ha basat en els estils que van marcar l’època de Picasso, tal com ha afirmat el director del conservatori tarragoní, Víctor Santapau. “Hem agafat la música que ell representa a cada etapa i a partir d’aquí hem fet aquest collage, teixint un pont entre la música i les arts gràfiques”, ha detallat.

PUBLICITAT