Un possible tornado provoca danys i arrenca arbres a l’Ametlla de Mar

La màniga hauria entrat des del mar per la urbanització de Roques Daurades arribant fins l'antiga N-340

Un possible tornado ha causat aquest dimarts danys de diversa consideració en propietats i ha arrencat arbres de grans dimensions a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre). La màniga, que s’hauria format durant l’episodi de mal temps que ha afectat la zona, hauria entrat procedent del mar per la zona de la urbanització de Roques Daurades. De fet, hauria afectat principalment elements exteriors d’habitatges, segons ha confirmat a l’ACN l’alcalde, Jordi Gaseni. Posteriorment, s’hauria dirigit cap a l’interior per la partida del pla de la Barrera i fins arribar prop de la zona de l’antiga N-340, a uns sis quilòmetres del nucli urbà.

Un pi arrencat pel suposat tornado a l'interior del terme municipal de l'Ametlla de Mar. Imatge del 23 de novembre de 2021.
PUBLICITAT

L’alcalde ha apuntat que el suposat tornado ha deixat una “línia força extensa” de diversos quilòmetres. Al seu pas ha deixat danys en estructures construïdes com tanques o zones enjardinades d’habitatges, arrencant elements com portes i llançant-los a centenars de metres. També ha arribat a tombar totalment pins “gairebé monumentals” i arbres de grans dimensions.

El consistori ha mobilitzat vuit treballadors de la brigada municipal per donar solució als incidents. “Estem mirant que no tinguem cap problema perquè la gent que viu al camp pugui accedir als habitatges”, ha tancat Gaseni.

PUBLICITAT