Mare i filla acusades de tirar un nounat a un contenidor a Tarragona

El cas es jutjarà amb jurat popular el 18 de febrer a l'Audiència

A judici una jove de 20 anys i la seva mare acusades de llençar el seu nadó nounat i viu dins d’un contenidor de la brossa a Tarragona. El judici s’iniciarà el pròxim 18 de febrer, amb un tribunal popular, a la secció segona de l’Audiència de Tarragona. Els fets es remunten entre març i abril de 2020.

PUBLICITAT

Les dues acusades, veïnes del barri de Torreforta, es troben en situació de presó provisional des del 10 d’abril del 2021. S’enfronten a una pena de presó permanent revisable, amb accessòria d’inhabilitació absoluta. La fiscalia considera que els fets constitueixen un delicte d’assassinat de persona menor de 16 anys, amb l’agreujant de traïdoria, a més de parentiu.

El cadàver de la nena encara no ha estat localitzat. Segons l’escrit de fiscalia, la noia es va voler desfer del nadó acabat de néixer amb l’ajut de la seva mare, en un “pla preconcebut per ambdues acusades”, de 20 i 42 anys d’edat.

La jove es va quedar embarassada a mitjans del 2019. El naixement de la criatura, de pare desconegut, es va produir en una habitació del domicili familiar en una data no determinada. El naixement va tenir lloc entre el 3 de març i el mes d’abril de 2020.

L’escrit d’acusació recull que la noia, just després de donar a llum a la nena, va tapar la boca i el nas de la petita “amb intenció de causar-li la mort, aconseguint que deixés de plorar, però sense arribar a acabar amb la seva vida”. Després, “va amagar el bebè dins d’un armari de l’habitatge” fins l’endemà.

El dia següent l’àvia del nadó va agafar-lo, quan encara era viu. Seguidament, va sortir al carrer i “amb ànim de causar-li la mort o sabent que amb la seva actuació li causaria, donat l’estat en què es trobava el bebè, després d’hores sense rebre aliment, el va llençar en un contenidor de la brossa”, exposa l’escrit. “D’aquesta manera, les dues acusades van aconseguir acabar amb la vida de la recent nascuda”, sosté el fiscal.

PUBLICITAT