Una parella de falcons pelegrins nidifica al Port de Tarragona

El Port fa un seguiment d’aquesta espècie protegida com a recurs educatiu i per al control de plagues d’estornells, coloms i tórtores. La informació recollida formarà part d’un projecte editorial sobre rapinyaires urbanes a
Tarragona
.

PUBLICITAT

Fa poc més d’una setmana s’ha constatat, que per primera vegada, una parella de falcons han nidificat al Port de Tarragona i s’ha pogut constatar una posta amb tres ous. Per motius desconeguts, però, aquesta parella de falcó pelegrí ha desestimat utilitzar les caixes de nidificació.

No obstant, l’equip de Sostenibilitat del Port, així coms l’equip de professionals encarregats per dur terme el projecte, coincideixen en la importància del fet que de manera natural una parella de falcons hagi triat les instal·lacions portuàries per fer el niu.

El Port de Tarragona, seguint amb el desplegament del seu Pla de Sostenibilitat Agenda 2030. Treballa per fer un seguiment exhaustiu d’una de les espècies protegides, com és el falcó pelegrí. Es tracta d’un treball de recerca, que durarà aproximadament tres mesos. Liderat per l’equip de Desenvolupament Corporatiu i Sostenibilitat del Port de Tarragona i per un equip de professionals del sector.

Després d’estudiar la presència d’aquestes aus al port en període hivernal i, pensant en possibles nidificacions de falcons, va habilitar dues caixes niu. A més a més, va condicionar amb grava el repeu de les sitges situades al Moll de Reus. La col·locació va ser un projecte dut a terme per l’Associació Galanthus Natura amb col·laboració també de l’empresa Calera Veinte.

El Port de Tarragona, per la seva situació estratègica es troba en la ruta de pas de les migracions de nombroses aus, entre elles les aus rapinyaires. És un espai on es poden veure diferents aus durant l’hivern: falcons, àguiles calçades, etc. Moltes d’elles es queden, durant molts dies, per l’abundància de menjar que hi aconsegueixen.

PUBLICITAT