Protesta veïnal a la urbanització Golden Pineda de Salou per l’estació de bombament

Veïns de la comunitat de Golden Pineda de Salou han protestat aquest diumenge per la construcció d’una estació de bombament per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) al Camí del Racó. Segons han lamentat, aquesta s’instal·larà a escassos metres dels habitatges. L’ACA ha defensat que el projecte va ser exposat públicament i no va rebre cap al·legació, tot i que el veïnat ha apuntat que no va tenir coneixement del projecte fins finals de juliol. Per la seva part, l’Ajuntament de Salou compta amb el compromís de l’ACA d’estudiar la possibilitat d’instal·lar l’estació més allunyada del bloc d’habitatges però dins la mateixa parcel·la, de propietat municipal. La resposta podria arribar a principis de 2022.

PUBLICITAT

Un dels portaveus de la comunitat de veïns Golden Pineda, Robert Vilaplana, ha assegurat a l’ACN que existeixen diverses alternatives al projecte per evitar que s’instal·li prop dels domicilis. En aquesta línia, ha demanat “sentit comú” a les diferents administracions implicades. Segons ha denunciat, l’estació es construirà a una distància d’entre set i deu metres dels domicilis i per això reclamen la paralització de les obres. Des de l’ACA han anunciat que l’equipament tindrà un sistema de desodorització per evitar possibles problemes d’olors.

Les obres de construcció d’aquesta estació a la zona del camí del Racó s’emmarquen en els treballs de sanejament dels nuclis de Mar i Pins, Cala Crancs i vessant de llevant de Cap Salou, entre els termes municipals de Salou i Vila-seca. Els treballs tenen un pressupost de 2.200.000 euros i tindran una durada d’un any. L’objectiu, tal com ha afirmat l’organisme, és fer possible el tractament de les aigües residuals d’aquests nuclis.

PUBLICITAT