“Vesperae Tarraconensis”, oferirà un segon concert de cloenda

Vesperae Tarraconensis, el concert de cloenda de la commemoració dels 700 anys de l’Arribada del Braç de Santa Tecla a la ciutat oferirà un segon concert fruit de la bona acollida de la primera funció prevista, que va exhaurir entrades fa una setmana.  

PUBLICITAT

El segon concert serà el mateix diumenge 25 de setembre a les 22.30 h. Les entrades estan ja disponibles a partir d’aquest dilluns mateix a les 12 h al mateix preu que la primera funció (15 €), prevista per a les 20.30 h, a través del web entrades.tarragona.cat 

Així ho ha anunciat avui l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, acompanyat pel degà i president del Capítol de la Catedral, Antoni Pérez de Mendiguren; i el director de l’obra musical, Xavier Pastrana; que han donat alguns detall d’aquest espectacle en una roda de premsa al Claustre de la Catedral. Segons l’alcalde, “Vesperae Tarraconensis és un clar exemple de la Tarragona que ens agrada mostrar, la Tarragona activa, valenta, potent i unida per les seves arrels i la seva cultura. Un esclat de talent que farà que ens mirin i que la ciutat sigui sentida amb orgull”.  

Josep Vila, exdirector de l’Orfeó Català i un dels directors i compositors de més difusió mundial del nostre país, ha compost aquesta obra musical que clourà amb solemnitat les festes d’enguany i la commemoració. Aquesta solemnitat vindrà marcada especialment per la magnitud de la plantilla de músics que interpretaran l’obra: 4 cors, 12 instrumentistes de vent, orgue i dos solistes, sumant un total de més de 150 persones.  

Aquesta plantilla musical tindrà un marcat accent tarragoní especialment en l’apartat coral. Ensemble O Vos Omnes (l’únic cor professional del sud de Catalunya i el primer cor resident de l’Auditori de Barcelona), Cor de la URV, Cor Da Capo, Cor In Crescendo i Cor Ciutat de Tarragona formaran una gran massa coral que de vegades actuarà com a unitat i d’altres ho farà individualment, de manera també es podrà gaudir de cada cor per separat. Els solistes Marta Matheu i Roger Padullés sumaran les seves veus a aquesta plantilla, que es veurà completada per un grup instrumental de 12 vents i el magnífic orgue de la Catedral de Tarragona amb Juan de la Rubia, un dels millors organistes del país. 

El títol Vesperae Tarraconensis indica perfectament l’origen de l’obra; això no obstant, no serà aquesta una música que només tingui sentit a Tarragona, sinó que podrà ser perfectament exportable a altres indrets i públics. El lligam amb les festes tarragonines, però, serà ben present i en alguns moments la música deixarà entreveure algunes melodies fàcilment reconeixibles a les orelles d’aquells que viuen la festa major. L’obra de Vila conté el seu característic segell d’harmonies brillants i suggerents, de domini del discurs musical i amb tota la saviesa d’un compositor que ha escrit molta música coral i simfònic coral i que coneix a la perfecció les possibilitats dels instruments.  

PUBLICITAT