Aragonès: “No sé si s’acabarà fent el Hard Rock, no depèn del Govern”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que ell no sap si s’acabarà fent el Hard Rock a Salou. En una entrevista a RTVE, ha argumentat que la decisió depèn dels inversors privats i no del Govern. El que sí ha assegurat és que aquest 2024 “no hi haurà ni una sola pedra” del macroprojecte perquè encara s’han de resoldre moltes qüestions perquè pugui tirar endavant.

PUBLICITAT

El president ha admès que no és un model que li provoqui entusiasme però ha afegit que la decisió política es va prendre el 2014 amb el suport de CiU, PSC i PPC. Una majoria que, segons ha remarcat, encara es manté. Així mateix, ha avisat que, en cas d’aturar el projecte, la Generalitat hauria de fer front a reclamacions econòmiques pels drets adquirits dels privats.

Aragonès ha recordat que hi ha una sentència del TSJC que obliga a modificar l’anterior pla director urbanístic i ha afegit que la Generalitat està obligat a complir les sentències. A més, ha argumentat que, en els últims anys, els impulsors del projecte han anat adquirint drets i, per tant, “no es pot revertir arbitràriament”.

“Si hi hagués una majoria al Parlament i es decidís tirar enrere ens hauríem d’afrontar segur a unes reclamacions d’un privat que ha anat adquirint un dret”, ha insistit. El president de la Generalitat no ha volgut donar una xifra sobre quina podria ser la reclamació econòmica tot i que el Govern l’ha calculat per fer un “mapa de riscos”. “Estaríem parlant de repercussions importants”, s’ha limitat a afegir.

En tot cas, ha volgut deixar clar que el Hard Rock no és el model del Govern, que aposta per la reindustrialització. I ha insistit que ell té un “marge limitat” tenint en compte les majories que hi ha al Parlament i que la decisió es va prendre fa anys.

PUBLICITAT