Arriba la primera Jornada a Tarragona pel Desenvolupament Sostenible

L’esdeveniment se celebrarà al Seminari tarragoní i posarà sobre la taula els reptes que planteja l’Agenda 2030

El pròxim 25 de novembre el recinte del Seminari acollirà la primera ‘Jornada a Tarragona pel Desenvolupament Sostenible’. Una trobada que neix amb la intenció de perdurar en el temps i celebrar-se anualment. Aquest any, portarà per títol: «Més responsables que mai». 

PUBLICITAT

D’aquesta manera, BASF, la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla i Ematsa volen convertir Tarragona en un punt de debat i de referència per a la responsabilitat social de les organitzacions. Tarragona vol posar sobre la taula exemples, reptes i casos d’èxit que també tinguin com a horitzó l’Agenda 2030. Aquesta primera edició ja té confirmada l’assistència del director general del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya, Arnau Queralt, que farà la ponència inaugural. També hi assistiran el professor Ángel Pes, director del Centre d’Estudis Internacionals de Barcelona, i el doctor Òscar Saladié, director de la Càtedra de Desenvolupament Sostenible de la URV.

Així doncs, la jornada serà conduïda i moderada pel periodista Marcos González, fundador i editor de Corresponsables. La benvinguda la durà a terme l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. 

La imatge de la jornada, inspirada en el logotip dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, ha estat elaborada per l’alumnat del Centre d’Educació Especial Escola Estela. Els alumnes tenen edats compreses entre els 3 i els 21 anys i presenten alteració del desenvolupament psíquic i/o cognitiu. 

La jornada se celebrarà combinant el mode presencial i virtual, ja que es retransmetrà en streaming. Els assistents podran escollir entre assistir-hi físicament o seguir la retransmissió per internet.

Amb aquesta col·laboració a tres bandes, les entitats organitzadores han volgut reivindicar la importància de les aliances, protagonistes de l’ODS número 17. La seva voluntat és organitzar anualment aquest fòrum, compartir reflexions i iniciatives d’èxit i ajudar altres institucions a centrar-se en els objectius de desenvolupament sostenible.

PUBLICITAT