La Baixada del Pajaritu passa a mans de la Colla Jove en la 12a Edició

pajaritu

PUBLICITAT

La Colla Jove de Xiquets de Tarragona agafa el relleu de la Colla Pajaritu per seguir oferint la popular Baixada del Pajaritu que arriba ja a la seva 12a edició.

Després de 12 anys, el que és un dels actes més divertits i esbojarrats del carnaval tarragoní, la Baixada del Pajaritu, canvia d’organitzadors. Ja els últims anys l’acte havia estat en perill per falta de finançament. De fet, l’última edició va requerir d’un projecte de crowdfunding a través de verkami per poder tirar endavant. Ara, la colla castellera del Cos del Bou amb Baixada de Peixateries, on se celebra la baixada, s’encarregarà de fer-ho possible.

dani mila

“L’acte està obert a tota la ciutadania i entitats independentment que ho organitzi La Jove”

Així ho ha volgut destacar i deixar clar Dani Milà, vicepresident de la colla castellera lila durant la presentació aquest matí. Tant la dinàmica, les bases, premis i requisits es mantenen, ja que “no té sentit variar el que ja està consolidat, simplement ho heretem” explica. Se seguirà realitzant el matí de la Rua de carnaval, dissabte 25 de febrer, i es complementarà amb altres actes que La Jove ja oferir com esmorzar previ i activitats infantils i concurs de disfresses en acabar.

La proposta d’agafar el relleu ha arribat des de l’Ajuntament qui tan sols s’encarrega de donar-li difusió. “És un acte que va sorgir espontani i que hem incorporat al programa tot i que no s’organitza des del consistori” ha explicat la regidora de festes, Begoña Floria, qui també ha volgut agrair la tasca a la Colla Pajaritu, la creadora, i a la Pipel Entertainment qui se’n va encarregar els anys 2011 i 2015.

S’espera que la tradicional baixada de carretons amb colles, grups i entitats disfressats mantingui l’èxit de participació. L’any passat unes 30 andròmines. Les inscripcions es faran exclusivament telemàticament a la web de l’ajuntament fins al dia 23 i el cartell es publicarà aviat per poder integrar a patrocinadors d’última hora.

PUBLICITAT