Camp Clar i Sant Salvador, els barris que més preocupen la Guàrdia Urbana

Els barris de Campclar i Sant Salvador són els que preocupen més l’intendent de la Guàrdia Urbana de Tarragona en matèria de seguretat, fets delictius i incivisme. Així ho expressa en una entrevista a l’ACN el màxim responsable del cos, Manel Vázquez, que des que va assumir el càrrec l’1 de juliol del 2023 ha iniciat una reestructuració interna que a partir del 20 de maig agafarà un nou impuls amb la incorporació de disset nous caporals, que assegura permetran configurar noves unitats amb l’objectiu de guanyar en “proximitat, qualitat i transparència”. 

Foto: ACN
PUBLICITAT

Tot i això, reconeix que continuaran faltant una mica més d’una vintena d’efectius per poder cobrir amb garanties els dispositius. Els fets ocorreguts en els darrers mesos al barri de Campclar -amb un assassinat al mig del carrer a plena llum del dia inclòs- i els actes incívics també a Sant Salvador han fet que per Vázquez el reforç en aquestes zones sigui una prioritat. De fet s’han establert nous dispositius conjunts amb els Mossos d’Esquadra.

“Estem treballant més a prop amb patrullatges a peu, especialment a la Rambla de Ponent i a les zones comercials; i seguim fent els serveis planificats amb els Mossos, com ara controls d’alcoholèmia a les entrades i sortides del barri, amb cotxes mixtes dels dos cossos en diferents punts”, remarca l’intendent. Amb tot, destaca que la problemàtica no són “només els fets delictius”, sinó també “incivisme, crema de contenidors o robatoris a interior de vehicles”. Qüestions que en alguns casos s’estenen a altres punts i que fa que la mirada del cos sigui global a nivell de ciutat.

Segons les dades exposades en la darrera junta de seguretat local del 17 d’abril, els fets delictius s’han incrementat un 8% a Tarragona en l’últim any. Una xifra que Vázquez relativitza: “sortim d’una pandèmia, els últims anys hi ha hagut més turistes i hem augmentat la població en vora 10.000 persones”, raona. En concret, exposa que la ciutat està “en 76 fets delictius per cada 1.000 habitants i és un municipi turístic”, una xifra que queda per sota d’altres localitats amb aquesta particularitat.

“La meva percepció és que la situació no és alarmant”, assegura. Alhora, posa en valor que les detencions es van incrementar un 23%, fet que “indica que els cossos policials estan treballant coordinadament i amb molt d’esforç”, assenyala. En aquest sentit, indica que hi ha “molta reincidència” entre els arrestats, una qüestió que és generalitzada “a nivell de Catalunya” i que “ha de tractar la judicatura”.

PUBLICITAT