Canvi d’hora aquesta matinada de diumenge: a les 2h seran les 3h

Aquesta matinada a les dues seran les tres. Els rellotges s’avançaran una hora i entrarem a l’horari d’estiu, que és el que projecta més hores de sol al matí. Això significa que dormirem una hora menys. Els experts insisteixen que aquests canvis no aporten cap benefici per a la societat, sinó tot el contrari, i aposten per les zones horàries permanents. En el cas espanyol, la zona horària que ens tocaria seria la de Londres, però el canvi d’aquesta matinada situarà Espanya en l’hora estàndard que li correspon als països de l’Est, com ara Ucraïna.

PUBLICITAT

L’any 2018 la Unió Europea va proposar l’abolició del canvi horari i va donar tres anys als països membres per decidir amb quina franja horària es volien quedar. Però la falta de consens, sobretot per la por de les conseqüències que pugui tenir, va fer que aquest debat hagi quedat aturat.

La Barcelona Time Use Iniciative, l’associació europea que promou les polítiques del temps, amb seu a Catalunya, ha llençat una campanya infogràfica per conscienciar la població sobre els efectes negatius dels canvis d’hora, a través de desmentir-ne els mites més freqüents. I és que l’escull principal és la falta de consens polític.

L’objectiu de l’entitat, ara, és pressionar el govern espanyol perquè posi aquest tema a l’agenda durant la seva presidència del Consell europeu, aquest 2023, i que es deixi d’aplicar el canvi horari. Assegura que el canvi a l’horari d’estiu provoca falta de son a gran part de la població i com a conseqüència d’això és menys productiva, té més accidents laborals i pateix més baixes per malaltia, entre altres efectes.

PUBLICITAT