Centenars de manifestants reivindiquen la lluita feminista i la jornada del 8M a Tarragona

Centenars de persones han celebrat el 8M amb una manifestació pels carrers de Tarragona reivindicant la igualtat i el reconeixement a les dones, així com denunciant la violència envers el gènere. La concentració ha arrencat a la Plaça Imperial Tarraco, sobre les 12h, i ha acabat a la plaça de la Font dues hores més tard.

PUBLICITAT

Els, aproximadament, 500 manifestants han sortit des de la Imperial i han pujat per la Rambla Nova, amb el color lila com a protagonista i amb quantitat de banderes, pancartes i càntics feministes. Han decidit desviar-se per passar per la plaça Corsini i tornar a pujar posteriorment pel carrer de la Unió, arribant fins a la Rambla Vella per entrar, finalment, a la plaça de la Font.

Davant de l’Ajuntament ha continuat la manifestació. S’hi ha llegit un manifest de suport a Palestina, i posteriorment, s’ha defensat aquest 8M com una jornada clau per defensar els drets de les dones en forma de vaga i lluita. Des de la plataforma feminista del Camp de Tarragona reivindiquen el fer-se notar i han volgut denunciar el paper de les institucions, a qui atribueixen part de responsabilitat.

Les activitats a la ciutat al llarg d’aquets 8M continuen amb un dinar popular i una nova mobilització a partir de les 18h.

PUBLICITAT