Comencen els treballs arqueològics previs a la rehabilitació de la Necròpolis Paleocristiana

Comencen els treballs arqueològics previs a la rehabilitació integral de la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona. Des del passat 30 de maig, s’està realitzant una campanya arqueològica per tal de recollir la informació necessària per a la redacció del projecte executiu de rehabilitació, que està finançat pel Ministeri de Cultura en el marc del Pla de Recuperació Transformació i Resiliència amb els fons europeus Next Generation i que preveu una inversió total de set milions d’euros.

PUBLICITAT

En concret, durant aquest mes de juny està previst que es realitzin treballs de prospecció a la part del jaciment situada a la vessant de l’avinguda Ramon i Cajal, amb intervencions a diferents punts al llarg d’aquest sector del recinte. Els treballs estan impulsats pel Ministeri de Cultura i els executa l’empresa Rècop Restauracions Arquitectòniques, amb la direcció de l’arqueòleg Frederic Cervelló.

L’objectiu de la campanya, que està previst que s’allargui durant diverses setmanes, és recollir informació per definir l’ampliació del mòdul de serveis. A partir dels resultats, es podrà elaborar el projecte executiu definitiu, les obres del qual està previst que comencin l’any 2025.

La Necròpolis Paleocristiana és un espai de titularitat estatal i gestionat per la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura. Ambdues administracions estan treballant coordinadament en la preparació del projecte de rehabilitació i nova museografia, així com en altres accions derivades, com les accions de restauració del jaciment i de la col·lecció.

Canvis en el recorregut de visita

Les prospeccions arqueològiques obligaran a modificar puntualment el circuit de visita al jaciment de la Necròpolis durant les properes setmanes, que mantindrà la seva activitat habitual tant pel que fa a horaris de visites com a activitats programades. En tot moment, se senyalitzaran els canvis i zones de pas restringit, i s’informarà als visitants sobre les alteracions del recorregut habitual.

PUBLICITAT