Comencen les obres de rehabilitació de les cobertes del museu de la Necròpolis de Tàrraco

El projecte de rehabilitació de la Necròpolis de Tàrraco es posa en marxa amb l’inici de la primera de les actuacions previstes: la rehabilitació de les cobertes de l’edifici del museu, situat al centre del jaciment. Els treballs en aquest espai del MNAT estan finançats pel Ministeri de Cultura amb fons europeus Next Generation, i són un pas endavant de cara a la reobertura de l’edifici, construït el 1930 en paral·lel a l’excavació del jaciment.

PUBLICITAT

Aquesta rehabilitació de les cobertes del museu, que té una durada prevista de nou mesos, té l’objectiu de reparar les lesions presents a l’edifici, que han estat provocades principalment per filtracions d’aigua i despreniments. En concret, es desmuntarà part de l’estructura actual del sostre i s’instal·larà tant una nova coberta inclinada a la teulada superior, així com una nova coberta plana al terrat de l’edifici. L’actuació permetrà millorar la impermeabilització del sostre de l’edifici així com reforçar-ne l’estructura.

L’acció té un pressupost d’adjudicació de més de 400 mil euros, que formen part de la inversió de 7 milions prevista en el total del projecte de rehabilitació, que comprèn el museu, jaciment, jardins i accessos a l’espai.

Durant l’execució de les obres de rehabilitació de la coberta està previst que l’espai de la Necròpolis de Tàrraco continuï obert al públic. Les obres tindran, però, afectacions al recorregut de la visita, que se senyalitzaran degudament per tal de minimitzar les molèsties als visitants.

PUBLICITAT