Comín: “En els propers anys es construirà un nou hospital Joan XXIII”

antoni comin nou hospital

PUBLICITAT

L’hospital Joan XXIII viurà una reforma integral, fins al punt de què es transformarà en un hospital totalment nou, segons el conseller de Salut, Antoni Comín.

Les reformes comptaran amb l’enderrocament dels edificis actuals i la construcció de nous, per augmentar de 60mil a 80mil metres quadrats l’espai de l’hospital. La primera fase es començarà a desenvolupar el 2019. De moment, doncs, s’obrirà el concurs d’idees pel projecte global de l’hospital i es redactarà el projecte de la primera fase. Aquesta fase comptarà amb la construcció d’un nou edifici on es traslladaran diversos serveis, com les unitats d’hospitalització, l’hospital de dia i el bloc quirúrgic.
Aquesta, compta amb un pressupost de 48,5 milions d’euros i haurà d’estar enllestida el 2021. L’objectiu d’aquestes reformes íntegres és la millora tecnològica de l’espai i no una ampliació de llits disponibles, així com una major aposta per la recerca. Així ho ha remarcat el conseller repetidament.

De moment no hi ha calendari ni pressupost total de les reformes, només de la primera fase. El conseller però, assegura que els terminis que es proposin es compliran, tal com ja s’ha fet en les primeres inversions i que es troben a l’edifici C, que són la reforma del servei d’urgències, del CMA, el servei de rehabilitació i la nova UCI pediàtrica, que s’haurà d’inaugurar el tercer trimestre d’enguany.

PUBLICITAT