Condemnen un home a més de 5 anys de presó per haver retingut i amenaçat amb una destral la seva parella a Santa Bàrbara

L’Audiència de Tarragona ha condemnat a cinc anys i nou mesos de presó un home per haver retingut, colpejat i amenaçat la seva parella a Santa Bàrbara (Montsià) el 2023. Segons l’escrit, l’acusat va retenir durant cinc dies la dona, que estava embarassada, i la va deixar totalment incomunicada i sense proporcionar-li menjar. A més, la colpejava i l’amenaçava de mort si ella intentava fugir o demanava auxili. La víctima va acabar sortint al balcó i l’acusat va amenaçar-la amb una destral. Tot i que la Fiscalia demanava una pena de 8 anys de presó, pels delictes de detenció il·legal, de maltractament habitual i d’amenaces en l’àmbit de violència sobre la dona, finalment, s’ha arribat a una conformitat amb la defensa i l’acusació particular.

Foto: ACN
PUBLICITAT

En la sentència que ha tingut accés l’ACN, el president del tribunal de la secció quarta de l’Audiència de Tarragona ha imposat una pena de quatre anys de presó pel delicte de detenció il·legal (la Fiscalia demanava cinc anys). Pel delicte de maltractament habitual en l’àmbit de violència sobre la dona, el jutge ha dictat 21 mesos de presó, així com la privació del dret a la tinença d’armes durant un període de quatre anys.

En relació amb aquest delicte, la Fiscalia demanava dos anys de presó i la inhabilitació especial per a l’exercici de la pàtria potestat durant cinc anys envers el fill que tenen en comú i que encara no havia nascut en el moment dels fets. Finalment, s’ha acordat suprimir aquesta inhabilitació.

Pel delicte d’amenaces se li imposa una pena de 66 dies de treballs en benefici de la comunitat, així com la privació del dret a la tinença d’armes durant un període de tres anys. Alhora, li prohibeix aproximar-se i comunicar-se amb la víctima durant un any.

PUBLICITAT