Costes mou 50.000 metres cúbics de sorra per pal·liar els efectes de l’últim temporal a la costa tarragonina

Els treballs de regeneració de les platges a la demarcació de Tarragona continuaran en marxa fins a finals d’aquest mes de juny amb l’objectiu de moure fins a 50.000 metres cúbics de sorra. Així, Costes vol pal·liar els desperfectes causats pel temporal Nelson al març d’enguany.

Foto: ACN
PUBLICITAT

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, ha visitat aquest dijous la platja del Francàs del Vendrell, on les màquines estan traslladant arena. Prieto ha reiterat que s’han de trobar “solucions” a mitjà i llarg termini per fer les platges “sostenibles”, ja que les actuacions fetes són d’emergència. A més, ha dit que s’haurà d’estudiar cas per cas perquè cada municipi té les seves peculiaritats i ha demanat assolir un consens entre administracions.

Prieto ha recordat que el Consell de Ministres va aprovar al maig un decret per dur a terme actuacions d’emergència per tal de reparar els danys del temporal Nelson a les platges de Tarragona, Barcelona i Girona. Així, s’hi ha destinat 3.360.000 euros. “3 de cada 4 euros aportats per govern d’Espanya han vingut a Catalunya, això mostra la importància de la costa catalana pel Ministeri”, ha subratllat.

En global, es distribuiran uns 50.000 metres cúbics de sorra des de diversos ports cap a les platges dels municipis on hi ha manca d’arena. Concretament, s’estan fent moviments a Cunit, Calafell i a la platja del Francàs del Vendrell, procedent del port de Coma-ruga. A Creixell, estan rebent arena de Roda de Berà mentre que les platges tarragonines del Mirall i La Llarga ho fan del port de Torredembarra.

El moviment de sorra a Cambrils, Salou i La Ràpita es fa entre les seves pròpies platges. En el cas de l’Hospitalet de l’Infant i de l’Ametlla de Mar, la sorra prové del municipi calero. Dels 3 milions d’euros rebuts a Catalunya, uns 1,1 milions d’euros s’ha destinat a la demarcació de Tarragona. Prieto destaca aquesta inversió.

Les obres de reparació i regeneració de les platges es preveuen que estiguin enllestides a finals d’aquest mes de juny, després d’un mes i mig de treballs.

PUBLICITAT