2021, un any d’infexió pel turisme del territori

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona defineix el 2021 com a un “punt d’inflexió”. Les pernoctacions han augmentat per sobre del 50% del 2019, però encara estan a la meitat de les del 2021. El client català i espanyol ha continuat sent el majoritari, però s’ha viscut un increment dels visitants internacionals. Especialment, els turistes francesos han ocupat un 11% del total i els holandesos un 4%.

Som Turisme diputació
PUBLICITAT

Destaca també l’augment de les estades, on les estades de més de tres dies han estat predominants. La satisfacció dels clients també ha estat molt positiva, un 94% dels turistes de les terres de l’Ebre tornarien a repetir la seva estada i el 60% dels visitants a la Costa daurada no ha notat la influència de la pandèmia en les seves vacances. Antonio Donaire, especialista en estudis sobre ordenació i planificació d’espais turístics, defineix aquest moment com “una gran oportunitat de transformació”.

Donaire ha volgut donar cinc claus per al turisme del futur a la demarcació de Tarragona: els viatges de curta i mitja distància, l’aposta pels visitants i no només turistes, l’optimització del desenvolupament econòmic i l’aposta per la tecnologia i la sostenibilitat.

PUBLICITAT