38 milions per evitar inundacions a Tarragona

El Conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha visitat les instal·lacions de l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona, EMATSA, on ha conegut sis projectes de millora que estan vinculats als fons europeus Next Generation.

PUBLICITAT

En aquest sentit el Conseller ha demanat que l’arribada d’aquests fons europeus ha de revertir al territori, i ha de servir “per la transformació alienada en els objectius de desenvolupament sostenible”.

Solé ha assegurat que el calendari és incert, tot i reconèixer que és urgent.

Pel que fa als projectes vinculats amb EMATSA pretenen treballar amb infraestructures i ecosistemes resilients per evitar inundacions, incrementant el concepte de drenatge a la ciutat i utilitzant sensors i dipòsits per gestionar l’aigua. Aquí es destinaran 38 milions d’euros, dels 200 milions previstos. Després es pretén dur a terme una transformació digital, afegint la intel·ligència artificial. També volen treballar amb la transició energètica, donant especial èmfasi en l’hidrogen verd. Donar importància a la recopilació de dades per prendre decisions i captar i emmagatzemar aigua per portar-ho al sector terciari.

PUBLICITAT