39.704 nous usuaris a Creu Roja Tarragona

Les persones ateses per Creu Roja Tarragona augmenten un 77%. Això suposa que 98.000 ciutadans de tota la demarcació han necessitat l’ajuda de la institució en els darrers dotze mesos. De totes elles, 39.704 són nous usuaris, és a dir, gent que mai havia necessitat aquesta ajuda.

Pla americà de la tècnica de Creu Roja Tarragona, Marta Flores, descarrega el menjar que donen als sensesostre que han trobat feina perquè puguin subsistir fins que cobrin el primer sou. Foto del 24 d'abril del 2020 (horitzontal).
PUBLICITAT

Anna Sabaté, coordinadora de Creu Roja Tarragona, explica que “les necessitats principals són l’alimentació, higiene i serveis bàsics“. De tots els nous sol·licitats, un 60% ho són a conseqüència d’una perduda d’ingressos durant la pandèmia. Sabaté assegura que “també han hagut d’atendre a la solitud i a la manca de xarxa“.

La coordinadora declara també que, “després del confinament és quan va aparèixer aquest nou perfil“. Molta gent va perdre els seus negocis o la seva feina tot i que abans de la pandèmia eren estables, patint una “mort sobtada”. Sabaté indica que “la majoria de persones ateses es mostren amb incertesa i inestabilitat emocional“.

PUBLICITAT