8 MEURS d’ajuts europeus a l’abast veïnal per a la millora dels habitatges

L’Ajuntament de Tarragona ha rebut 8 milions d’euros del fons Next Generation destinats a la millora d’habitatges, convertint-se en la tercera ciutat catalana que més diners rep en aquesta matèria per sota de Lleida i Manresa. Aquesta subvenció està destinada a millorar l’eficiència energètica dels habitatges, una matèria en la qual el consistori assenyala “Tarragona està en un estat molt deficient”.

ajuts europeus habitatge
PUBLICITAT

Amb un criteri tècnic imposat pel col·legi d’aparadors s’han triat diverses zones que comptin amb edificis plurifamiliars, construïts entre 1950 i 1980 i amb una renda mitjana un 20% per sota de la més alta de la ciutat. D’aquesta manera diferents comunitats de veïns de part de l’eixample, barris de ponent, els barris mariners i la zona vella de Sant Pere i Sant Pau podran demanar entre un 40% i un 100% de la subvenció de l’arranjament. Eva Miguel, consellera d’habitatge, assegura que “demanaran a la Generalitat subvencionar al 100% la reforma dels “blocs de color” de Campclar”.

Ara per ara és responsabilitat de la Generalitat detallar i obrir les convocatòries, des de la conselleria d’habitatge s’encarregaran de comunicar i acompanyar en aquestes. Gran part de la responsabilitat d’aconseguir els ajuts recaurà en les comunitats de veïns, el consistori també espera que aquest ajut deixi lliure les convocatòries ordinàries perquè cap zona de la ciutat quedi fora. Segons marca Europa, aquestes obres hauran d’estar finalitzades el juny del 2026.

PUBLICITAT