9 narcollanxes intervingudes a la costa tarragonina

La Guàrdia Civil ha decomissat nou narcollanxes a la costa tarragonina i del delta de l’Ebre entre 2021 i 2022. D’aquestes, tres es troben custodiades a les seves instal·lacions del port de Tarragona a l’espera de l’autorització judicial per destruir-les. Les embarcacions van ser intervingudes en el marc d’actuacions antidrogues, com la Maius, Palika o Drift, amb les quals es van decomissar més de nou tones d’haixix i es van detenir una seixantena de persones. Aquests operatius han permès “perjudicar” les organitzacions criminals assentades en el territori, que des de fa uns anys han canviat el mode d’operar i entren la droga per mar des del nord d’Àfrica. Aquest any, el cos policial confia intervenir el mateix nombre de llanxes il·legals.

PUBLICITAT

Hèctor Muñoz,capità i cap de la unitat orgànica de la policia judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona, assegura que en els darrers anys ha canviat la manera d’introduir la droga.

Les tres narcollanxes custodiades a les instal·lacions del port tarragoní tenen una mida d’entre dotze i catorze metres, amb tres motors cadascuna i una potència d’entre 300 i 400 cavalls.

PUBLICITAT