A judici directius d’IQOXE per realitzar abocaments d’aigües contaminants

El Jutjat d’Instrucció 1 de Tarragona ha conclòs que IQOXE va realitzar abocaments d’aigües contaminants directament al mar creant un sistema per diluir les aigües residuals i alterar les analítiques. D’aquesta forma el jutjat  tanca la investigació i obrirà judici contra l’empresa i els seus directius.

PUBLICITAT

La peça del jutjat determina que per tal de donar sortida als residus que no podien ser tractats per la depuradora per la manca de capacitat de tractament es realitzarien regularment abocaments directes al mar generalment durant les nits o els caps de setmana per evitar ser percebuts.

Aquest sistema hauria estat ideat i posat en marxa perls responsables de la direcicó d’IQOXE, és per això que s’ha obert un procediment penal contra ells per un delicte contra el mediambient i amb indicis de conducta organitzada i continuada que se situarien des del 2017 fins la data de l’explosió viscuda a l’empresa al gener del 2020.

L’instructor ha iniciat el procediment abreujat previ a l’obertura de judici oral contra la societat i sis dels seus responsables.

PUBLICITAT