A punt, l’inici de les obres de la residència de gent gran a la Rambla Nova

Ben aviat començaran les obres de la nova residència de gent gran a l’edifici dels Caputxins, a la Rambla Nova de Tarragona. L’equipament, que gestiona la Xarxa Santa Tecla, disposarà de 70 places i substituirà i ampliarà l’actual residència Llevant, amb capacitat per a 60 usuaris. 

PUBLICITAT

Les obres han d’estar enllestides a finals de 2025 perquè venen condicionades per les aportacions de 5 milions d’euros dels fons europeus. El pressupost global supera els 8 milions. El trasllat a la Rambla Nova permetrà que el centre Llevant sigui 100% sanitari, i destinar els actuals espais de residència a més llits hospitalaris i a quiròfans per a intervencions ambulatòries. 

El director adjunt de la Xarxa, Joan Aregio, ha explicat en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona, que la nova residència de gent gran suposa un salt qualitatiu important. 

En la mateixa entrevista, Aregio ha explicat les obres de la nova residència de La Muntanyeta a Bonavista que tindrà capacitat per a 60 persones, més del doble de les actuals a Sant Pere i Sant Pau. El projecte també compta amb diners europeus i, per tant, ha d’estar enllestit l’any que ve. Ara s’hi està treballant a l’interior de l’edifici.

A les actuals instal·lacions, ha anunciat el responsable de la Xarxa Santa Tecla, comença aviat la reforma i ampliació del taller ocupacional de La Muntanyeta per donar cabuda a 50 usuaris.

Entre els projectes que fa poc s’han estrenat, en destaca el nou centre especial de treball a Vila-seca. Una bugaderia industrial que dona servei a tots els hospitals, centres d’atenció primària i residències de la Xarxa. Hi treballen una quarantena de persones amb capacitats diverses. 

PUBLICITAT