Abril, un mes d’activitats al voltant del  Dia Mundial de la Conscienciació de l’Autisme

Avui, dia 2 d’abril, se celebra el Dia Mundial de la Conscienciació de l’Autisme. Un dia per apreciar les diferències, promocionar la comprensió i l’acceptació, i ajudar perquè el món sigui un lloc més inclusiu per a les persones amb un trastorn de l’espectre autista.

PUBLICITAT

Des de l’Ajuntament de Tarragona i diferents entitats de la ciutat, s’han programat una sèrie d’actes que s’extendran durant tot el mes d’abril. Avui mateix dia 2 d’abril, a les 10 h, te lloc la caminada reivindicativa que culminarà a la plaça de la Font amb la lectura del manifest i el posterior espectacle de dansa a càrrec dels usuaris del Servei de Teràpia Ocupacional SOLC.

El dissabte 6 d’abril, se celebrarà una jornada solidària de pàdel organitzada per Aspercamp, Lliga contra el Càncer i MeskPadel. Una setmana més tard, el dissabte 13, tindrà lloc la xerrada organitzada per ASPERCAMP, “Doble excepcionalitat – TEA i altes capacitats” al Teatret del Serrallo a càrrec de la neuropsicòloga i referent nacional del TEA Lola Garrote. El mateix dissabte a la tarda, està organitzat, a l’Antiga Audiència, un espectacle de màgia solidària a càrrec del Mag Gerard. L’endemà, diumenge 14 d’abril, tindrà lloc la caminada popular de Primavera per l’Autisme de Tarragona Esports i Todos en Azul. Ja per tancar aquesta programació el dilluns 29 a l’Antiga Audiència està prevista una xerrada-col·loqui sota el títol “Atenció a les persones amb autisme: nous reptes per al monitoratge” que comptarà amb Marta Campo i Carol Amat, directives de la Federació Catalana d’Autisme.

Amb aquests actes es pretén celebrar la diversitat i lluitar per aconseguir una societat inclusiva, que valori les diferències com una riquesa i que garanteixi la participació de les persones amb autisme a la societat així com a donar visibilitat a les potencialitats de les persones amb autisme

PUBLICITAT