Acord entre ajuntament i estat pel traspàs de carreteres

El secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà han presentat aquest divendres l’acord per traspassar 15 km de carreteres urbanes a l’Ajuntament i convertir-les en carrers de la ciutat amb una inversió de 12,9 MEUR.

acord carreteres Ricomà Xavier Flores
PUBLICITAT

La inversió es desglossa en tres projectes. El de més quantia, amb 8,5 milions, consistirà en la conversió de l’N-340 a Llevant en una via per vianants i bicicletes, l’ampliació del Pont del Francolí per fer passar mobilitat activa i la instal·lació de pantalles acústiques per reduir el soroll de l’A-7. El segon, valorat en 1,5 milions, ha de generar accés de vianants i millor enllumenat al tram del tanatori de l’N-340 nord. Aquests dos estan pendents d’un tràmit administratiu i s’espera poder licitar-los aquest estiu, iniciant les obres el 2024. Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, considera que aquesta és “una actuació transformadora per la ciutat”.

El tercer projecte invertirà els gairebé 3 milions restants en la T-11, on es vol rehabilitar la calçada i el ferm, pacificant el tràfic i millorant la connexió amb el pont de Santa Tecla. Aquest està encara pendent de redacció, però es preveu licitar aquest 2024.

PUBLICITAT