ADIF finalitzarà la variant de Vandellòs aquest cap de setmana

ADIF finalitzarà la variant Vandellòs-Tarragona aquest cap de setmana. La llarga espera per veure finalitzat el tram ha arribat a la seva fi. Es tracta d’un tram de 64 quilòmetres de longitud que permet reduir en mitja hora el temps de viatge entre Barcelona i València.

PUBLICITAT

Els últims passos pel funcionament de la nova infraestructura ferroviària es faran durant aquest cap de setmana. A partir de les set de la tarda del divendres fins a les 6 de la matinada del dilluns es finalitzaran les darreres actuacions pendents, la qual cosa comportarà la interrupció del trànsit per la complexitat dels treballs. Tot així, es facilitarà un pla alternatiu per garantir la mobilitat dels viatgers en aquesta zona.

Tot i la posada en marxa, la pròxima setmana servirà per fer operacions tècniques que comprovin el correcte funcionament de la via en horari nocturn. Els primers trens que circulin durant aquesta setmana ho hauran de fer a 80 quilòmetres hora. Es preveu que es pugui utilitzar la màxima velocitat de 200 quilòmetres per hora a partir del dilluns 20 de gener. Dies abans, s’haurà inspeccionat la via amb trens laboratori.

Aquesta serà una de les primeres fases perquè s’espera que cap a 2021 el entri en funcionament l’ample internacional, que a hores d’ara està en fase d’estudi.

PUBLICITAT