Adria Guxens: “el cinema en català necessita molt més suport”

L’opera prima d’Adrià Guxens “Tres Canciones” ha estat seleccionada per participar en la secció d’indústria del Festival de Màlaga. L’obra del director tarragoní retrata la generació Y allunyant-se dels estereotips i incorporant qüestions com els aspectes LGTBI o les minories racialitzades.

Adria Guxens
PUBLICITAT

Aquesta participació permetrà donar a conèixer al projecte i trobar socis i patrocinadors que puguin fer-ho realitat. El director reconeix “les dificultats per avançar a la indústria del cinema”. En aquest sentit, afirma haver estat quatre anys treballant un guió sense cobrar res, motiu pel qual al·lega que “li falta múscul al circuit”. Guxens aposta per “augmentar la inversió en la creació de l’audiovisual en català”.

El director remarca com moltes obres aconsegueixen repercussió internacional i són ignorades a l’acadèmia del cinema espanyol. Guxens assegura que existeixen connotacions polítiques darrere d’aquest fet, però també “hi ha una dificultat de mercat pel sobrecost que suposa doblar o subtitular una pel·lícula”.

PUBLICITAT