Així serà el Centre de Descarbonització de Catalunya, liderat a Tarragona

Ignasi Cañagueral, president de l’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona ha presentat durant l’assemblea de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, els detalls del centre de descarbonització de Catalunya, que liderarà la indústria tarragonina.

Centre descarbonitzacio
PUBLICITAT

Aquesta és una iniciativa que compta amb cinc milions d’euros de pressupost de la Generalitat de Catalunya complementats amb l’acció privada dels sectors petroquímic, del ciment, la siderúrgia i la incineració. L’objectiu principal d’aquest centre és implementar tecnologies que capturin, emmagatzemin i donin sortida al diòxid de carboni produït per aquestes indústries. Tot amb la finalitat d’accelerar la descarbonització mentre l’hidrogen verd no sigui un vector plenament competitiu. El president de l’AEQT explica que “aquest projecte neix seguint altres iniciatives implementades a Europa”.

Durant aquest 2023 es crearan plantes pilot per simular estudis reals d’aquestes tecnologies a la indústria. El compromís del sector privat i la Generalitat és el d’edificar un centre físic a l’àrea tarragonina a partir del 2024.

PUBLICITAT