Així serà el procés participatiu del POUM

La setmana vinent comença el procés participatiu del POUM després de ser aprovat l’avanç en el darrer ple. La jornada inaugural serà el vuit de novembre on s’exposarà el calendari de les jornades i trobades amb diversos experts.

PUBLICITAT

Xavi Puig, conseller de territori i mobilitat, ha detallat al Bon Dia Tarragona que “el que més s’entén com procés participatiu són les jornades territorials”, es faran quatre al centre de la ciutat, tres a llevant, dues al nord i tres a ponent. Totes aquestes comptaran amb una jornada de participació ciutadana i un altre de retorn i valoració de resultats. En aquestes està convidada la ciutadania amb l’especial participació de les associacions veïnals i diferents entitats de la ciutat. A més es faran tres rutes a la Budellera, al Francolí i al voltant de l’Horta Gran, amb la intenció de visualitzar al detall aquestes zones per la seva complexitat. Amb tot, remarca que “els polítics no participaran d’aquest procés perquè és el moment que la ciutadania digui la seva”.

En referència a l’oposició a l’avanç, Puig ha destacat que “compten amb la majoria absoluta” i critica “no haver escoltat cap contraproposta de la resta de grups municipals”. En aquest sentit, el conseller defensa que “el POUM ha de formar part del debat electoral dels comicis de 2023”.

PUBLICITAT